• "Dorien leert me echt beter te zingen en zelfverzekerder hierin te worden. Ze laat me versteld staan van mezelf en de lessen zijn altijd gezellig" - Willemijn, 21 jaar
 • "Leuk en leerzaam. Veel aandacht voor techniek en flexible instelling" - Nadine
 • "Heel leerzaam en heel leuk. Ik heb al veel geleerd. Ik kom nu (al) hoger dan eerst" - Sanne, 20 jaar
 • "Ik voelde me altijd geremd om te zingen. Al na de eerste zangles voelde ik me vrijer om te zingen. Dorien creëert een heel open en veilige sfeer. Fijn om me nu -eindelijk- zingend te ontwikkelen" - Inez, 61 jaar
 • "Heel leerzaam, heb altijd verkeerd gezongen en in de lessen leer ik nu hoe ik mijn stem wel goed kan gebruiken. Ik merk zelf ook dat ik vooruit ga en dat motiveert me erg om nog meer te leren!" - Carlijn, 26 jaar
 • "Fijn! Ik kreeg regelmatig te horen dat ik een mooie stem had, maar m'n bereik niet zo ver ging. Dorien de grenzen op. Nu zing ik nummer die van de voren niet zou hebben gekozen. En wat leuk is, is dat Dorien lekker gek is. En ik heb veel plezier van het popkoortje. Leuke meiden en leuk om samen te zingen" - Elma, 36 jaar
 • "De zanglessen zijn super. Ik wist eigenlijk niet dat ik zo goed kon zingen. Dorien laat mij dat inzien. Dorien heeft alle rust en tijd om je goed te leren zingen. Helemaal top" - Desiree, 27 jaar
 • "Ik vind de zanglessen erg goed! Ik wist niet dat je je stem op zoveel verschillende manieren kan gebruiken. In korte tijd ben ik al erg vooruit gegaan. Ik ga zeker nog even door" Caressa, 27 jaar
 • "Ik heb hiervoor al enkele jaren elders groepszangles gehad, maar wilde meer leren over stemtechniek (CVT) en timing (jazz en bossa). Dorien luistert goed naar je en geeft je goede tips, oefeningen en voorbeelden. Ze is enthousiast en ze denkt met je mee. Pluspunten: Flexibele lesdata en de les wordt opgenomen. Je leert zoveel door thuis terug te luisteren" - Karin, 36 jaar
  DEE MOOR

  Zingen en beweging

   

  Weer lekker het bos in vanmiddag om met mijn hond te gaan hardlopen en in de regen nog wel. Toen ik mijn hardloopkleding aantrok had ik echt geen zin maar nu ik onderweg ben en het bos ruik krijgeik het gevoel te pakken. Eerst even oprekken natuurlijk , om de speiren warm te maken, net als bij het zingen, en go!

  Is dat nou echt nuttig voor de zangles en het zingen? 

  Naar mijn mening 'ja erg nuttig'. Het reguleert de ademhaling, je conditie en uithoudingsvermogeen verbeteren en zoals de meesten van jullie weten kost zingen veel energie en is het topsport. Tijdens mijn lessen hoor ik vaak 'Jeetje ik wist niet dat dit zoooo intensief was' en 'Ik had de vorige keer helemaal spierpijn in mijn buik de dag na de zangles.

  Vroeger ging ik van de ene verkoudheid naar de andere en had ik vaak griep. Dat was flink balen met een hoop zanglessen en een optreden in het vooruitzicht. Verkoudheden en griepverschijnselen zijn een stuk verminderd na mijn start met het hardlopen en dat heeft natuurlijk alles te maken met een goed afweersysteem.

  Is het leuk?

  In het begin even afzien maar al vrij snel heel leuk omdat vooral in het begin heel snel vooruitgang te zien is. Ik heb zelf een ademhalingssysteen bedacht waarmee ik precies kan voelen wanneer ik te snel ga oftewel te hard van stapel loop. Mocht je de kriebels krijgen dan kun je hier een beginners schema vinden en misschien zie ik je dan wel bij de Marikenloop. Mocht je nog vragen hebben over mijn ademhalingssysteem stuur dat een berichtje. 

     DeeMoor`s blogs over zingen, zangles, muziek en Dorien zelf:

  30-04-2019 In gesprek met Karin, zangeres jazz en gospel
  21-03-2019 zangles therapeutisch?
  03-03-2019 vroege lente!
  18-02-2019 Zingen is gezond