• "Dorien leert me echt beter te zingen en zelfverzekerder hierin te worden. Ze laat me versteld staan van mezelf en de lessen zijn altijd gezellig" - Willemijn, 21 jaar
 • "Leuk en leerzaam. Veel aandacht voor techniek en flexible instelling" - Nadine
 • "Heel leerzaam en heel leuk. Ik heb al veel geleerd. Ik kom nu (al) hoger dan eerst" - Sanne, 20 jaar
 • "Ik voelde me altijd geremd om te zingen. Al na de eerste zangles voelde ik me vrijer om te zingen. Dorien creëert een heel open en veilige sfeer. Fijn om me nu -eindelijk- zingend te ontwikkelen" - Inez, 61 jaar
 • "Heel leerzaam, heb altijd verkeerd gezongen en in de lessen leer ik nu hoe ik mijn stem wel goed kan gebruiken. Ik merk zelf ook dat ik vooruit ga en dat motiveert me erg om nog meer te leren!" - Carlijn, 26 jaar
 • "Fijn! Ik kreeg regelmatig te horen dat ik een mooie stem had, maar m'n bereik niet zo ver ging. Dorien de grenzen op. Nu zing ik nummer die van de voren niet zou hebben gekozen. En wat leuk is, is dat Dorien lekker gek is. En ik heb veel plezier van het popkoortje. Leuke meiden en leuk om samen te zingen" - Elma, 36 jaar
 • "De zanglessen zijn super. Ik wist eigenlijk niet dat ik zo goed kon zingen. Dorien laat mij dat inzien. Dorien heeft alle rust en tijd om je goed te leren zingen. Helemaal top" - Desiree, 27 jaar
 • "Ik vind de zanglessen erg goed! Ik wist niet dat je je stem op zoveel verschillende manieren kan gebruiken. In korte tijd ben ik al erg vooruit gegaan. Ik ga zeker nog even door" Caressa, 27 jaar
 • "Ik heb hiervoor al enkele jaren elders groepszangles gehad, maar wilde meer leren over stemtechniek (CVT) en timing (jazz en bossa). Dorien luistert goed naar je en geeft je goede tips, oefeningen en voorbeelden. Ze is enthousiast en ze denkt met je mee. Pluspunten: Flexibele lesdata en de les wordt opgenomen. Je leert zoveel door thuis terug te luisteren" - Karin, 36 jaar
  DEE MOOR
   Biografie


  Dee Moor (Dorien van Veen) werd geboren in Amsterdam. In 1989 begon ze met de opleiding solozang jazz aan het conservatorium te Den Haag, die ze in 1990 vervolgde op het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Zij studeerde bij Sylvie Lane en Tom Sol en rondde de studie in 1996 met succes af.

  Naast haar studie was Dee Moor actief in verschillende jazz-formaties en zong zij solo bij het Liszt Ferenc Chorus, waarmee zij door Hongarije tourde. Daarna zette zij een eigen lespraktijk op naast welke ze op muziekscholen les gaf als invaldocente, waaronder muziekschool ‘de Kom’ in Nieuwegein, de muziekschool in Amsterdam en ‘het Muzenhuis’ te Haarlem.

  In 1999 richtte zij het black gospelkoor ‘Deliverance’ op, dat nog steeds bestaat o.l.v. Erwin Young. Dee Moor soleerde, arrangeerde en was werkzaam als dirigent voor dit koor tot 2002. Hetzelfde werk deed zijn ook voor verschillende popkoren. Regelmatig zong zij in soul-, pop-, latin-, en jazz-formaties waaronder ‘Funk in the pocket’, het ‘Dorien van Veen Quartet’ en ‘Caracola’.

  Sinds het jaar 2000 tourt Dee Moor in de decembermaand door Nederland met de ‘zingende kerstboom-act’, waarmee zij christmas songs vertolkt.

  In 2007 volgde Dee Moor met veel succes de 1-jarige opleiding complete Vocal Technique te Utrecht. (meer info hierover kunt u vinden onder het kopje ’vocal coaching’.

  Tot 2011 zong Dee Moor in de formaties Key of Soul (soul- en dance classics) Dee′s Melody (jazz/latin quintet) en zij verzorgt nog steeds met veel plezier en passie de muzikale omlijsting van plechtigheden op o.a. bruiloften, recepties en crematies.

  In 2011 richtte zij 'Liberty Gospel Choir' op, een gospelkoor met als stijl de black american gospelmuziek. Samen met pianist Jasper Mellema , en dirigente Dee Moor treedt dit swingende koor o.a. op bij kerkdiensten, festivals en bruiloften. Meer info hierover is te vinden onder het kopje gospelkoor. 

  In 2013 heeft Dee Moor EVTS level 1 en 2 gevolgd en de daarbij behorende technieken past zij (naast de CVT methode) in haar zanglessen toe. 

  Als dirigente is zij sinds kort de zangcoach van het koor 'Joy'. Dit koor verzorgt iedere maand muzikaal de kerkviering in de ontmoetingskerk te Nijmegen.

  Vanaf 2010 heeft Dee Moor nog twee koren opgericht.

  Popkoor The Dee’s in Nijmegen bestaat uit 6 fanatieke zangeressen. Zij brengen meerstemmige popsongs en treden regelmatig op o.a. in theater Huis van Puck in Arnhem, het Opkikkertje in Den Bosch, in de Winkelsesteeg en op de zangavonden van Dorien van Veen zijn ze ook altijd van de partij.

  Ben je ook fanatiek en wil je in het popkoortje meezingen laat even een berichtje achter. Er is namelijk soms weer een plekje vrij. 

   

   
  Contactknop 
   
  Lazy Sunday jazzkoor te Wijchen is door Dee Moor in 2016 opgericht en bestaat uit 9 zangers en zangeressen, die met grote passie meerstemmige jazz standards ten gehore brengen. Mocht je je willen aansluiten stuur een mailtje naar Dee Moor want er is regelmatig plek voor nieuwe leden, vooral tenoren en bassen.

   

   
  Contactknop
     DeeMoor`s blogs over zingen, zangles, muziek en Dorien zelf:

  30-04-2019 In gesprek met Karin, zangeres jazz en gospel
  21-03-2019 zangles therapeutisch?
  03-03-2019 zingen en beweging
  03-03-2019 vroege lente!
  18-02-2019 Zingen is gezond
foto deemoor